M&M COOKIES

riika3
Halusin tänä vuonna tehdä itse muutamia joululahjoja. Minun itseasiassa piti toteuttaa tämä herkullisen suloinen joululahja jo viime vuonna, mutta ne kaikki muut joulukiireet veivät ajan leipomiselta. Toteutin tämän siis tänä vuonna ja nyt haluaisinkin jakaa teille näiden herkullisten M&M keksien reseptin. Pelkkä taikina oli itsessään jo niin hyvää, että suunnittelin että teen itselleni pelkkää taikinaa ja syön sitä, hah! Onneksi valmiit keksitkin olivat myös todella maistuvia.
riika4
Tämä resepti on superiisi, vaikka mulla näiden keksien ulkonäöstä ei tullutkaan niin nättejä kuin suunnittelin. Mutta pidemmittä puheitta itse reseptiin:

n. 30 kpl

TARVITSET
125 g voita
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl öljyä
0,5 dl maitoa
n.150 g M&M karkkeja

Ensin sekoitetaan jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Toisessa astiassa sekoitetaan puolestaan yhteen sulatettu voi ja sokeri. Seuraavaksi nämä vatkataan yhdeksi seokseksi, johon lisätään lopuksi öljy, maito ja M&M rakeet. (Taikinasta muuten kannattaa tehdä todella pieniä palloja, sillä taikina leviää uunissa aika kivasti...) Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 13 min.
riika2
Mulla siis kävi niin, että ensimmäinen pelti levisi ja kaikki keksit olivat nätin pyöreästä muodosta kaukana ja kiinni toisissaan. Toiselle pellille tajusin tehdä pieniä taikinapalloja, jolloin ne uunissa muovautuivat keksin näköisiksi, mutta tämä pellillinen taas vähän paloi... Ehh ainakin ensi kerralla näitä leivottaessa osaan varautua tällaisiin pieniin muuttujiin ja osan välttää ne :D

Ei kommentteja